Lesaanbod

Individuele lessen

Bij het volgen van een individuele les of training kun je zelf aangeven wat belangrijk voor jou is. Waar loop je tegen aan en waar heb je behoefte aan. Tijdens de training of les kan ik daar rekening mee houden en ingaan op jou wensen en wat jij nodig hebt.

Clinics

Bij een clinic Mindful Bewegen kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden; yoga, mindfulness, wandelen, ademoefeningen, koffie/thee en lunch. In overleg wordt de clinic ingevuld met datgene wat gewenst is. Het is altijd een mooie beleving voor zowel een kleine als een grotere groep. Locatie en tijdsduur in overleg.

Fit met powerwalken

Powerwalken is trending en wordt ook wel het nieuwe hardlopen genoemd. Powerwalken is een intensieve manier van bewegen, waarbij je in een stevig tempo doorwandelt en je armen intensief meebeweegt. Op deze manier verbetert ongemerkt je conditie. Het wandelen wordt afgewisselt met krachtoefeningen en yogaoefeningen waardoor je sterker wordt en ook je houding verbetert. Met Powerwalken hou je altijd één voet aan de grond waardoor het minder belastend is voor je gewrichten. Iedereen kan het dus doen!

Mindful Walk  

Gedurende 4 of 5 weken neem ik je mee de natuur in. De cursus bestaat uit gerichte oefeningen op het gebied van powerwalk en/of wandelen. Tevens maak je kennis met mindfulness en het toepassen van ademtechnieken. Het resultaat is een betere ademhaling en conditie, makkelijker lopen, meer focus, meer energie en beter ontspannen. Je loopcarriëre krijgt een nieuwe impuls door alle technieken die je leert.

De Mindful Walk & Moeder cursus is geschikt voor het opbouwen van je conditie en herstel na de zwangerschap.

Ben je enthousiast en lijkt je het wat om je looptechniek en je ademhaling te verbeteren en daarbij ook nog eens kennis te maken met mindfulness dan is deze cursus echt iets voor jou.

Mindful Walk & lunch

Tijdens deze leuke, verfrissende en inspirerende clinic maak je kennis met yoga, mindfulness en ademoefeningen. In combinatie met een mooie wandeling op landgoed Mentink en in het Rommelgeberte. Aan het einde kun je genieten van een heerlijke lunch. Deze clinic is een onderdeel van de succesvolle Mindful Walk methodiek. Ontdek de kracht van de combinatie van yoga, mindfulness, ademoefeningen en wandelen.

Mindfulnesstraining MBCT/ MBSR

De mindfulnesstraining MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy)/ MBSR (Mindfulness Based Stress reduction) is een combinatie van eeuwenoude meditatietechnieken en de nieuwste wetenschappelijke inzichten. De training maakt je meer bewust van automatische patronen, gevoelens en emoties om er vandaaruit anders mee om te gaan. De twee trainingen MBCT en MBSR zijn samengevoegd tot een training van acht bijeenkomsten met mindfulnessoefeningen en informatie en een terugkombijeenkomst.

Je krijgt op begrijpelijke wijze inzicht in de werking van mindfulness en de effecten op lichaam en geest. Beter ontspannen, meer focus of een betere nachtrust zijn enkele van de vele positieve effecten. Beter om kunnen gaan met moeilijkheden of verdriet doordat je beter gaat voelen geeft meer ruimte in je leven.

ZwangerschapsYoga
& Mindfulness

ZwangerschapsYoga en Mindfulness is een programma van tien lessen voor meer rust en ontspanning tijdens de zwangerschap. De combinatie van yoga, mindfulness en ademoefeningen helpen om lichamelijke klachten te verminderen en je goed voor te bereiden op de bevalling en de periode daarna. Door middel van visualisatie en meditatie maak je contact met de baby in je buik. Dit heeft een positieve uitwerking op de liefdevolle band met je kindje en je zelfvertrouwen.

Yogales

Tijdens de yogales staan de yogahoudingen ofwel de asana’s centraal, gecombineerd met ademoefeningen en ontspanningsoefeningen. Elke yogales is weer anders en kun je gebruiken om soepeler te worden, je houding en ademhaling te verbeteren en om te ontspannen. In de les maak ik gebruik van verschillende stijlen zoals de hatha-yoga, yin-yoga en yoga-nidra.  Ervaar de kracht van deze eeuwenoude traditie en inspirerende filosofie.

“Je hoort mensen vaak zeggen dat ze moeten bewegen om hun hoofd wat op te frissen of zichzelf op te vrolijken. Je geestelijke en spirituele gezondheid is niet los te koppelen van je lichamelijke gezondheid. Beeld je in dat je een driehoek bent, die in elke hoek wordt ondersteund. Zodra de ondersteuning van één hoek wegvalt, komt er enorm veel druk op de andere twee te staan om je in balans te houden. Deze spanning is continu in je lichaam aanwezig. Lopen helpt om het evenwicht in stand te houden.”

Uit: Fit met Powerwalken, Nina Barough

‘Meditatie wordt ook wel opmerkzaamheid genoemd: je geest richten op één activiteit in het nu. Veel mensen denken dat je bij meditatie per definitie in kleermakerszit op de grond zit met je ogen dicht, maar het is ook heel goed mogelijk (of zelfs makkelijker) om te mediteren terwijl je loopt. Opmerkzaam lopen is geweldig en kan zowel fysiek als mentaal grote voordelen hebben. Tijdens het Powerwalken je concentreren op het lopen én je ademhaling is een geweldige combinatie, waarbij je ook nog frisse lucht binnenkrijgt en aan je conditie werkt ook.”

Uit: Fit met Powerwalken, Nina Barough

‘Ik heb de zwangerschapsyoga als erg fijn ervaren en ging er met plezier naar toe. De ademhalingsoefeningen vond ik erg fijn en nam ik ook mee in het dagelijks leven. Het bood mij een zekere rust. Daarnaast vond ik de yogahoudingen en oefeningen rondom mijn rug erg prettig en verhelderend. De ‘weeëndans’ die ik van jou heb geleerd neem ik nog mee in het dagelijks leven. Tijdens de lessen bracht je heel veel rust, iets wat ik heel prettig vond. Ik kon aan mij zelf merken dat ik er rustig van werd na bijvoorbeeld een drukke werkdag. Daarnaast vond ik de laatste oefening tijdens de zwangerschapsyogales ook erg fijn. Kortom een hele fijne en prettige les.”

Een deelneemster over de zwangerschapsyogales.

Vragen of een les volgen?

info@mindfulbewegencorinne.nl
+316 515 765 07
Prins Hendrikstraat 30. 7101 CL Winterswijk
KVK nummer: 699 772 32
BIG registratie: 39005886730

%d bloggers liken dit: